Időpont foglalás azonnal

Kezdőlap 4D Babavízió

Babavárás a G1 Intézetben

A 4D ultrahangról

2D ultrahang képUgye, mindannyian láttunk már 2D ultrahang felvételt, amin csak a szakavatott, gyakorlott szem képes eligazodni, látni a lényeget? Ezeken a képeken a laikusnak folyton keresnie kell a magzatot, nagy erőfeszítéssel, sokáig böngészve a képet.

Pedig fontos, hogy a kismama és családja érthető, látható információt is kapjon. A modern technika lehetővé teszi, hogy a várandósnak a terhesség ne csak egy aggódással teli folyamat legyen, hanem egy csodás, egyedi élményt is átélhessen. Ez segíti őt és a leendő apukát is abban, hogy a babához való kötődésük kialakuljon, így gondos, jó, szerető szülők lehessenek.

A 3D ultrahang technika megjelenése nagy lépés volt nem csak a tudomány, hanem a kismama felé is: a készülék számítógépe tisztán kivehető, fényképszerű képet hoz létre. Így — lényegében — úgy nézhetünk bele az anyaméhbe kívülről, mintha az ott sem lenne. A legújabb fötoszkópos (másoknál gyakran 5D-ként hirdetett) képalkotó eljárás pedig olyan, egyedülállóan élethű 3D képeket készít a magzatról, amilyeneket eddig csak trükkfilmekben láthattunk.

2D-3D-4D-5D ultrahang – a diagnosztika csodái

3D ultrahang felvétel2D ultrahang vizsgálat

Ez a „hagyományos”, kevésbé látványos, síkbeli képalkotás, amely a gyakorlatlan szem számára sokszor nehezen érthető. A kétdimenziós vizsgálatok során az ultrahangos ábrázolás síkban történik. A metszeti képeket az ultrahangos szakember értékeli, a valóságos térbeli kép csak képzeletében jelenik meg. A látottak értékeléséhez megfelelő szakértelem és gyakorlat szükséges. A szűrő- és diagnosztikai vizsgálatokat mind ezzel a módszerrel végzik.

3D ultrahang felvétel3D ultrahang vizsgálat

Ez az a technika, ami a szülők számára már lehetőséget biztosít kisbabájuk vonásainak megismerésére – megszületése előtt. A látványa szinte olyan, mint egy vízió. Akik látták már leendő gyermeküket 3D ultrahang fotón, többnyire boldogsággal telve, káprázatos élményként írják le.

Az ultrahanggép az általa a pocakban több irányból ‚érzékelteket” feldolgozza, és térbeli modellé alakítja, amely „körbejárható”. A szakembernek így lehetősége van több oldalról is megnézni, elforgatni, mélységében is tanulmányozni a képet. A térbeli ábrázolás olykor fontos plusz információkat szolgáltat a szakember számára. Ha a 2D vizsgálat során bármikor tisztázandó kérdés merül fel, a térbeli kép azonnal segítségére van, így a legnagyobb biztonsággal képes véleményt alkotni a magzatról.

Ami a szülők számára még izgalmasabbá teszi a 3D ultrahang képet az az, hogy jól látható a baba neme is. Amíg a szülők csak hallották, addig azért kétségeik vannak, de amint saját szemükkel megpillantják, azonnal elszáll minden bizonytalanságuk.

3D ultrahang vizsgálat4D ultrahang vizsgálat

4D BabavízióA fejlődés következő állomása a valósidejű 3D, tehát 4D ultrahang. Ez a technológia a 4. dimenzióval – az idővel – bővíti a 3D ultrahang „tudását”. A 4D ultrahang vizsgálat során a gép 3D képek gyors sorozatát készíti el, majd videofilmmé állítja össze valós időben. Az eredmény olyan, mintha videokamerával filmeznénk a pocakban.

A kismama már nem csak a baba vonásait láthatja, hanem mocorgását, mozdulatait is. Azt hogy ásít, kinyitja a szemét, mosolyog, bekapja az ujjacskáit, esetleg még grimaszol is. Az élmény nagyban képes megerősíteni az érzelmi összetartozást a születés előtt. Ekkor tudatosulhat az anyukában és az apukában igazán, hogy ki is lakik odabent, kit is simogatnak naponta többször, kihez beszélgetnek.

A 4D ultrahang a klinikusokat már a magzat viselkedésének tanul­má­nyo­zá­sá­ban is segíti. Megkönnyíti, biztonságosabbá teszi a magzati kóros elváltozások felismerését, lehetővé teszi beavatkozások (pl. 4D biopsziák) pontosabb elvégzését, hogy csak a leg­fon­tosab­ba­kat említsük.

5D ultrahang felvétel5D ultrahang vizsgálat – fötoszkóp

A 4D ultrahang térhódításával nem állt meg a technikai fejlődés. Az 5D ultrahangnak nevezett, legújabb vívmányok azonban a szakemberek számára általában nem jelentenek számottevő előrelépést.
Annál inkább a babamozi közönsége számára. Legújabb berendezésünk egyedülállóan élethű képeket képes a 4D Babavízióba beülők elé varázsolni. A G1 Intézetben alkalmazott, fötoszkópnak nevezett, új képalkotó eljárás úgy mutatja meg a magzatot, ahogyan eddig csak trükkfilmekben láthattuk.

Az 5D elnevezést sokan használják az új megjelenítési módokra. Ez azonban marketingfogás csupán, hiszen az 5. dimenziót az ember nem képes érzékelni. A G1 Intézet 4D Babavízióban az igen magas minőségű, fejlett készülékeiről híres General Electric gépeivel dolgozunk. E gyártó új, kifejezetten a magzatok jobb megjelenítésére kifejlesztett képalkotó eljárását fötoszkópnak nevezzük, mellyel a korábbiaknál sokkal élethűbb képeket tudunk átadni a kimamáknak és családjuknak, a 4D Premium csomagban.

A G1 Intézetben a 4D Babavízió vizsgálat során egyaránt készülnek 2D, 3D képek és 4D videók.

A 3D és 4D vizsgálat önmagában legtöbbször csupán „babamozi”. Diagnosztikus értéket csak akkor adhat, ha minősített helyen, megfelelő jártasságú szakember végzi, korrekt felvilágosítással az ultrahangvizsgálat diagnosztikai korlátairól.
A G1 Intézetben nagy szakmai felkészültséggel, évtizedes tapasztalattal rendelkező szonográfusok végzik a vizsgálatot. Amíg a család „mozizik”, ők szakavatott szemmel, tüzetesen „átvizsgálják” a babát. A látottakról hivatalos leletet adnak a fotókon és a video-DVD-n túl.

Az ultrahang nem csodaszer, még ha a modern technika csodásnak tűnő képeket is tud elénk tárni. Nem pótolhatja a hagyományos belső kézi vizsgálatokat, de azok eredményét kiegészítheti, a szülők számára is jobban érthetővé teszi, és segíthet a mélyebb érzelmi kötődések kialakulásában.

​Leletmagyarázat – a magzati ultrahang lelet jelölései

Az ultrahang vizsgálatok eredményeiről kiadott leleteken hemzsegnek a talányos rövidítések. A következőkben szeretnénk segíteni ezek megfejtését. Egy általános szűrő vizsgálat nem tartalmaz ennyi értéket.

A magzat kora, időpontok

Gest(acio-s) hét = terhességi hét (a vizsgálatkor)
LMP = az utolsó menstruáció dátuma
GA (LMP) = LMP szerint számolt terhességi kor
EDD (LMP) = LMP szerinti számolt szülési dátum
   
Average US GA = terhességi hét az ultrahangos mérések szerint (átlagolva)
EDD (Average US GA) = a mérések által meghatározott szülési időpont
w = hetek
d = napok

A magzat méretei

CRL = ülőmagasság (fejtető-far távolság)
BPD = koponya harántátmérője
OFD = koponya átmérője hosszában
AC = haskörfogat
NT = nyaki redő vastagsága
FL = combcsont hossza
NB = orrcsont
   
EFW Hadlock = a magzat becsült súlya
   
HC = koponya kerülete
APD = a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD = mellkas átmérője
APAD = has hosszirányú átmérője
APTD = has keresztirányú átmérője
TIB = sípcsont hossza
FIB = szárkapocscsont hossza
HUM = felkarcsont hossza
RAD = orsócsont (alkarcsont) hossza

Egyéb jelölések

FHR = szívhang
MVF = farfekvés
KPF = fejfekvés
KP = közepes
PLC = placenta (méhlepény)
   
YS = szikhólyag
AS = petezsák
HR = magzati szívfrekvencia
AFI = magzatvíz index

Reméljük, sikerült segítenünk a megfejtésben!

Ajándék utalvány

50% kedvezmény – 100% élmény!

Most a 4D Alap csomagot féláron élvezheti mindenki.

A 4D Babavízió a születés előtti találkozás csodája!

Kedves Kismama! Lepje meg a nagycsaládot videóval és képekkel!

Rokonság figyelem! Ajándékozzák meg őt az első találkozás élményével – ajándék utalványunk révén!
A videó, a képek pedig mindenkihez eljuthatnak...

1. Foglalok időpontot... hamar!

2. Vásárolok ajándékutalványt...,

4D Prémium

4D Prémium csomag!

Fötoszkóp – csodás képalkotás
Mindkét 4D rendelőnkben Ön választhatja a legmodernebb, a babáról egyedülállóan élethű képeket készítő eljárást.

Megismerem a részleteket...

Kedvezmény

Visszaváró kedvezmény!

Térjen vissza kedvezményes 4D vizsgálatra!
Most jelentős kedvezménnyel nézheti meg újra magzatát!

Megismerem a részleteket...,

és kérem a kedvezmény-bónt vizsgálatkor.

Lámpaláz-garancia

Lámpaláz-garancia!

Garantálni szeretnénk a 4D ultrahang biztos élményét.
Ingyenesen ismételjük meg a vizsgálatot egyszer, ha a baba nem látható pozíciójából nem mozdítható ki a vizsgálat ideje alatt.

Várandós gondozás

G1 várandós gondozás

Babavárás kényelemben, biztonságban
Labor

G1 Labordiagnosztika

Szűrő- és diagnosztikai vizsgálatok helyben
A női egészségért

G1 Intézet – A női egészségért

Szűrővizsgálatoktól a gyógyításig
Bőrgyógyászat

G1 Bőrgyógyászat

Dermatológiai szűréstől gyógyításig, hajgyógyászat
Esztétikai bőrgyógyászat

G1 Kozmetológia

Modern esztétikai bőrgyógyászat
Belgyógyászat és naturmedicina

G1 belgyógyászat és naturmedicina

Modern, orvosi természetgyógyászat
G1 Hírlevél

G1 Hírlevél   Iratkozzon fel!

Kedvezmények, újdonságok első kézből!

G1 Intézet – Kedveli? Lájkolja!


© G1 Intézet, 2014.
© micronos, 2014.